Kako nastaje haljina

Ideja i dizajn

Ako ste odlučili povjeriti mi izradu Vaše haljine, bilo da se radi o vjenčanoj, maturalnoj ili haljini za neku drugu prigodu, posebno je važno da je model prilagođen upravo Vama, Vašim željama i Vašoj figuri, ali također i Vašem planiranom buđetu.  Na našem prvom sastanku i upoznavanju otkrivamo koje su Vaše želje, pa u skladu s time dogovaramo model haljine.

Nakon što se upoznam sa Vašom vizijom, slijedeći korak je izrada skice i biranje prikladnih materijala.

Materijali

Materijali igraju vrlo važnu ulogu u izradi Vaše savršene haljine, stoga Vam pružam pomoć pri odabiru materijala. Materijale biram vrlo pažljivo, surađujući sa nekoliko provjerenih dobavljača iz Hrvatske, ali i preko posrednika od nekoliko europskih dobavljača, pa sve do svile iz dalekog Istoka. Možete se pouzdati da će i Vaša haljina također biti izrađena od najprikladnijih dostupnih materijala iz provjerenih izvora.

 

Izrada i modeliranje kroja

Svaki model haljine i svaki materijal zahtjeva poseban pristup, nema jedinstvenog kalupa primjenjivog za sve, stoga za svaku haljinu izrađujem poseban kroj prema Vašim točnim mjerama.

Prvu probu radim iz zamjenskog materijala, te direktno na Vašem tijelu radim modeliranje, tako da je haljina u milimetar prilagođena Vašoj figuri, pa nema nikakvih naknadnih prekrajanja.

krojenjekrojenje1krojenje2

Šivanje

Sve Kookabee haljine po mjeri šiju se u ateljeu, sa najvećom pažnjom prema kvaliteti izrade i detaljima.

Na drugoj probi, Vaša haljina je iskrojena i spojena, tako da već imate dojam gotove haljine. Još je samo nekoliko detalja ostalo nezavršeno, poput dužine haljine i poruba, koja se označava direktno na Vama.

sivanje

Gotova haljina

Kada je sve gotovo, rezultat je prekrasna haljina Vaših snova, ručno izrađena posebno za Vas i prema Vašim točnim mjerama, haljina u kojoj ćete se osjećati predivno, malo umjetničko djelo, jedinstveno kao  i Vi…

1 gotova haljina2-gotova haljina3-gotova haljina