Melita Kukec

“Melita je posvećena ženama više nego što su žene posvećene same sebi. Ona vas vrlo brzo svojom vedrinom i entuzijazmom uvuče u svijet mode i umjetnosti. Nakon prvog, samo za vas osmišljenog i sašivenog komada odjeće, shvatite da je omjer cijene i kvalitete više nego dobar. Divne tkanine sljubljuju se s vašim tijelom koje počinjete doživljavati sasvim drugačijim nego do tada. Melita svojim dizajnom uspijeva naglasiti prednosti i prešutjeti mane, utkati individualnost, probuditi ženstvenost, istaknuti onu autentičnost koju svi mi imamo, ali je ponekad ne uspijevamo pokazati svijetu kroz odjeću koju nosimo.”
-riječi klijentice, iz novinskog texta Maje Bilušić-

Diplomirala je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu 2005 g.

Njezina kreativnost i estetika primjećena je u ranim danima djetinjstva, kao i ljubav za stvaranjem, bojama, materijalima, oblicima… Nakon godina  usavršavanja svojih vještina i talenata, te stjecanja dragocjenog iskustva kao dizajnerica za nekoliko poznatih hrvatskih modnih kuća, osjetila se spremnom da počne ostvarivati svoj san.

Otvorila je vlastiti modni atelje pod nazivom Kookabee design, koji je svoje početke doživio 2010. u prostorima Centra kreativnih industija u Varaždinu.

2015. atelje se seli u sam centar Varaždina, a uz njega otvoren je i Showroom.

Zašto Kookabee?

Ime “Melita” potječe iz grčkog i znači “pčela”(eng.Bee) odnosno ona koja donosi med, a prezime “Kukec” na hrvatskom stvara prilično očitu vezu. No osim imena, Melita se sa pčelama poistovjećuje i zbog njihovih karakteristika: pčele su vrijedne radilice, a njihov je proizvod vrhunski. Tako i proizvodi pod etiketom Kookabee moraju zadovoljiti maksimalne uvjete kvalitete, od dizajna i materijala do izrade.